Kurs / workshops

Workshop/fotokurs fuglefjell
_MG_37697 dagers workshop og fotokurs på Øytun folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy. Vi vil gi deg spennende og avkoblende dager på øya Loppa lengst nord i Norge. Loppa har trolig det mest varierte fuglelivet av alle tilsvarende fuglefjell. I tillegg har øya en fantastisk flott natur. Nå også tur til havsulekoloni og brushane-spill!
Mer info

Workshop nordlys/ mørketidslys
_MG_9679bDet er de siste dagene i november, og sola står under horisonten på 70 grader nord. Men lyset er ikke borte. Finnmark blir til et eldorado for fotografering med lange blå-timer, is og frostrøyk – og mulighet for himmelfenomen som perlemorskyer og nordlys.
Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlys og mørketidslys kan skape unike motiver! Etter utfluktene er det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering. 5 dagers workshop på Øytun folkehøgskole, Alta, Norge.
Mer info

Varanger fuglefoto vinter-workshop
PAH_6341Reise i vinter-Finnmark til Varanger i søk etter praktær-
fugl, stellers and, havørn og barske vinterlandskap. Nordsida av Varangerfjorden er kjent som en av Europas beste vinterlokaliteter for fugleobservasjoner. Overnatting i rorbuer/hytte med strøm. Mulighet for bearbeiding/ fremkalling av digitalfiler og bildevurdering underveis. 6 dagers workshop.
Mer info


Kveldskurs

Kursene nedenfor er kveldskurs i Alta som går utvalgte kvelder over en 14 dagers periode. For info kontakt askeland@naturfoto.net

Digitalfoto 1
Kjøpt ny digital speilrefleks og vil lære mer om hvordan den kan brukes for å få gode bilder?
Dette kurset passer for deg som ikke har noe erfaring eller forkunnskaper i foto, men har et digitalt speilreflekskamera og ønsker å lære. Vi tar utgangspunkt i de fuksjoner og muligheter som finnes med moderne systemkamera i dag, og hjelper deg til å få bedre bilder.
Kurset går over 4 kvelder pluss en dagstur.

Digitalfoto 2

Du har fotografert noe tidligere og vil lære mer om hvordan du kan få bedre bilder og behandle disse i Photoshop. Kurset bygger på Digitalfoto 1.
Dette kurset passer for deg som har digitalt speilreflekskamera og grunnleggende forkunnskaper i foto, og ønsker å lære mer. Du får tips til å komponere bildene bedre, innføring i kamerafunksjoner og digital bildebehandling, samt tilbakemelding på dine egne bilder.
Kurset går over 4 kvelder pluss en dagstur.

Digitalfoto 3
Du har fotografert en del og ønsker å ta fotograferingen en steg videre.
Kurset bygger på Digitalfoto 2.
Dette kurset passer for deg som har digitalt speilreflekskamera og grunnleggende forkunnskaper i foto, og ønsker å lære mer. Du lærer mer om bildekomposisjon og hvordan fortelle med bilder. Innføring i nattfotografering/nordlys, HDR og digital “lysbildeserie”, samt tilbakemelding på dine egne bilder.
Kurset går over 4 kvelder pluss en dagstur.

Studio-portrettfoto

Du har fotografert en del, har grunnleggende kunnskaper i foto; og ønsker å ta ett steg videre.
Kurset bygger på Digitalfoto 1.
Dette kurset passer for deg som har digitalt speilreflekskamera og grunnleggende forkunnskaper i foto, og ønsker å lære mer. Hovedtemaer i kurset er planlegging og gjennomføring av egne prosjekt, lys og lyssetting (studio og portrett), samt print, innramming og presentasjon av bilder. Ellers tips og veiledning på egne bilder og prosjekt.
Kurset går over 5 kvelder.

Nature Photography education Norway